American Journal of Enology and Viticulture
VOLUME 32(2021)
No.1
巻頭随想 (ESSAY)
新型コロナの感染拡大に鑑み
奥田 徹
p.1
Tohru OKUDA; On the Occasion of ASEV JAPAN 2021 Annual Meeting
研究報文(Original Papers)
冬季の不織布資材による被覆がブドウの周囲温度と休眠芽の凍結抵抗性に与える影響
春日 純,兼谷 颯斗,東 億,金谷 真希
p.3-11
Jun KASUGA,Hayato KANEYA,Hakaru AZUMA and Maki KANAYA;Effects of Unwoven Fabric Cover on Ambient Temperature and Freezing Resistance of Grapevine in Winter
学会情報(Reports)
日本ブドウ・ワイン学会 功績賞および功労賞受賞に感謝を込めて
[2020 年日本ブドウ・ワイン学会功績賞,功労賞受賞講演]
佐藤 充克
p.15-18
Michikatsu SATO;2020 ASEV JAPAN Outstanding Contribution Award and Professional Recognition Award
ツーリズムによる農業生産資源の維持 [2020 年日本ブドウ・ワイン学会論文賞受賞講演]
小田 滋晃,高井 利洋,川﨑 訓昭,坂本 清彦,横田 茂永,長谷 祐
p.19-26
Shigeaki ODA,Toshihiro TAKAI,Noriaki KAWASAKI,Kiyohiko SAKAMOTO,Shigenaga YOKOTA and Tasuku NAGATANI;The potential of tourism for preservation of agricultural resources for the future generations[2020 ASEV JAPAN Journal Author’s Award]
日本原産野生ブドウの園芸学的利用
[2020 年日本ブドウ・ワイン学会 技術賞 受賞講演]
望岡 亮介
p.27-32
Ryosuke MOCHIOKA;2020 ASEV JAPAN Technical Merit Award [2020 ASEV JAPAN Technical Merit Award]
北海道産ワインの現状と「北海道ワインアカデミー」の取組について
阿部 亮
p.33-38
Toru ABE;Current situation of the wine produced in Hokkaido
日本ブドウ・ワイン学会 2020 年名古屋大会の開催報告
澤邊 昭義,渡辺(斉藤)史恵
p.39-43
Reports on 2020 ASEV JAPAN;Akiyoshi SAWABE and Fumie WATANABE-SAITO”
ASEV論文の概要(Vol.71,No.2&Vol.71,No.3)
Enology 関係:奥田 徹,佐藤 充克,久本 雅嗣,渡辺(斉藤)史恵
Viticulture 関係:塩崎 修志,鈴木 俊二,中尾 義則,望岡 亮介
※アメリカ学会誌の要旨和訳はこちら
No.3
研究報文(Original Paper)
赤ワインの高温短期醸しの効果
清水秀明・河野美乃里・小山和哉・岩下和裕・後藤奈美
p.111-126
Hideaki SHIMIZU,Minori KONO,Kazuya KOYAMA,Kazuhiro IWASHITA and Nami GOTO-YAMAMOTO;Effect of High Temperature and Short Maceration on Red Wine Making
学術情報(Original Papers)
GI大阪取得への挑戦
高井 利洋
p.127-130
Toshihiro TAKAI;Challenge to Acquire GI Osaka
日本ワインコンクール(Japan Wine Competition)2021の中止について
恩田 匠・功刀 智之
p.131-132
Takumi ONDA and Tomoyuki KUNUGI; About the Cancellation of Japan Wine Competition 2021
ASEV論文の概要(Vol.71,No.4&Vol.72,No.1)
Enology 関係:奥田 徹,佐藤 充克,久本 雅嗣,渡辺(斉藤)史恵
Viticulture 関係:塩崎 修志,鈴木 俊二,中尾 義則,望岡 亮介
※アメリカ学会誌の要旨和訳はこちら